Dessa Lea Productions
Arden_Exterior.png

TREEHOUSE

interiors
 Lovingly referred to as "the Treehouse", this 1978 contemporary by Robert McElroy had great bones but after years of neglect, needed a complete overhaul.   Alexander reworked the main floor to create an open concept kitchen and dining area, replaced windows, doors, installed hardwood flooring and rebuilt the deck and garage. In addition, the family room and bedrooms on the lower level were all painted and refinished with new carpet and the bathroom was completely renovated.  The landscaping was done in phases: a 90' stone retaining wall and stairs; a stone patio off the family room; new stairs and plantings with landscape lighting leading up from the road to enhance curb appeal and remediate erosion and safety issues.

Lovingly referred to as "the Treehouse", this 1978 contemporary by Robert McElroy had great bones but after years of neglect, needed a complete overhaul. 

Alexander reworked the main floor to create an open concept kitchen and dining area, replaced windows, doors, installed hardwood flooring and rebuilt the deck and garage. In addition, the family room and bedrooms on the lower level were all painted and refinished with new carpet and the bathroom was completely renovated.

The landscaping was done in phases: a 90' stone retaining wall and stairs; a stone patio off the family room; new stairs and plantings with landscape lighting leading up from the road to enhance curb appeal and remediate erosion and safety issues.

DL-Treehouse_Dining.png
DL-Treehouse_Kitchen.png
 With every project, we like to work with local artisans to source and create unique pieces or focal points that lend character and personality. At the Treehouse, we removed a wall at the main entrance stairwell and commissioned a metalsmith to forge a railing designed to mimic a network of branches.

With every project, we like to work with local artisans to source and create unique pieces or focal points that lend character and personality. At the Treehouse, we removed a wall at the main entrance stairwell and commissioned a metalsmith to forge a railing designed to mimic a network of branches.

DL-Treehouse_Bath.png
DL-Treehouse_GuestRoom.png
DL-Treehouse_GuestBath.png
DL_Treehouse_Deck.png